Lapin Muistiluotsi on asiantuntija- ja tukikeskus, jonka päätehtävänä on tarjota Lapin muistisairaille ja heidän lähi-ihmisilleen toimintaa, tietoa, tukea ja toivoa.

Olemme osa Muistiliiton valtakunnallista Muistiluotsiverkostoa. Lapin Muistiluotsi asiantuntija- ja tukipalvelukeskus saa rahoituksena Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEAlta).

Muistitupatoimintaa on Rovaniemen keskustassa sekä kylillä, Ivalossa, Sodankylässä ja Länsi-Pohjan alueella.

Muistitupa tarjoaa ryhmämuotoista vertaistukea, virkistystä ja sosiaalista kuntoutusta muistisairaille.

Meillä on myös monenlaista vapaaehtoistoimintaa muistiperheiden tueksi. Muisti-Kaverit voivat toimia esimerkiksi muistisairaiden kahvi-, lenkki- tai kalakavereina.

Muistitukihenkilöt tarjoavat vertaistukea muistisairaiden lähi-ihmisille ja järjestävät kahvittelutuokioita muistituvalla Rovaniemellä.

Me koulutamme vapaaehtoisia, järjestämme voimapäiviä ja -seminaareja niin vapaaehtoisille kuin muille jäsenillemme ja ammattihenkilöille.

Järjestämme virkistys-ja tietokursseja sekä tuettuja lomia muistiperheille.

Tiedotamme muistiasioista lappilaisille ja ylläpidämme maakunnallista muistiyhdyshenkilöiden verkostoa ammattilaisille.

Lapin Muisti kuntoon

Lapin muistiyhdistys jatkaa aivoterveyden edistämistä maakunnassa uudella Lapin Muisti Kuntoon -hankkeella vuoden 2023 loppuun saakka.

Keskeisenä tavoitteena on opastaa lappilaisia hahmottamaan, että aivoterveyden vaaliminen alkaa jo lapsuudesta. Aivoterveyden vaaliminen on meidän jokaisen hyvinvoinnin perusta kuten tästäkin videosta ilmenee:

Hankkeen asiantuntijoina ovat Annika Väihkönen, jonka tavoitat p. 0400 741 279 sekä Katriina Holck, jonka tavoitat p. 0400 741 249.

Annika ja Katriina kouluttavat muun muassa vapaaehtoisia aivoterveyslähettiläiksi.