Lapin Muistiluotsi on asiantuntija- ja tukikeskus, jonka päätehtävänä on tarjota Lapin muistisairaille ja heidän lähi-ihmisilleen toimintaa, tietoa, tukea ja toivoa.

Olemme osa Muistiliiton valtakunnallista Muistiluotsiverkostoa. Lapin Muistiluotsi asiantuntija- ja tukipalvelukeskus saa rahoituksena Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEAlta).

Muistitupatoimintaa on Rovaniemen keskustassa sekä kylillä, Ivalossa, Sodankylässä ja Länsi-Pohjan alueella.

Muistitupa tarjoaa ryhmämuotoista vertaistukea, virkistystä ja sosiaalista kuntoutusta muistisairaille.

Meillä on myös monenlaista vapaaehtoistoimintaa muistiperheiden tueksi. Muisti-Kaverit voivat toimia esimerkiksi muistisairaiden kahvi-, lenkki- tai kalakavereina.

Muistitukihenkilöt tarjoavat vertaistukea muistisairaiden lähi-ihmisille ja järjestävät kahvittelutuokioita muistituvalla Rovaniemellä.

Me koulutamme vapaaehtoisia, järjestämme voimapäiviä ja -seminaareja niin vapaaehtoisille kuin muille jäsenillemme ja ammattihenkilöille.

Järjestämme virkistys-ja tietokursseja sekä tuettuja lomia muistiperheille.

Tiedotamme muistiasioista lappilaisille ja ylläpidämme maakunnallista muistiyhdyshenkilöiden verkostoa ammattilaisille.

 

Lapin Muisti kuntoon

Lapin muistiyhdistys jatkaa aivoterveyden edistämistä maakunnassa uudella Lapin Muisti Kuntoon -hankkeella vuoden 2023 loppuun saakka.

Keskeisenä tavoitteena on opastaa lappilaisia hahmottamaan, että aivoterveyden vaaliminen alkaa jo lapsuudesta. Aivoterveyden vaaliminen on meidän jokaisen hyvinvoinnin perusta kuten tästäkin videosta ilmenee:

 

 

Hankkeen asiantuntijoina ovat Annika Väihkönen, jonka tavoitat p. 0400 741 279 sekä Katriina Holck, jonka tavoitat p. 0400 741 249.

Annika ja Katriina kouluttavat muun muassa vapaaehtoisia aivoterveyslähettiläiksi.

 

Jaa tämä sivu: