Olet täällä: Etusivu > Tuki ja palvelut > Lapin Muistikunto -hanke

Lapin Muistikunto -hanke 2016-2019

Lapin Muistikunto -hankkeen tavoitteena on Lapin väestön aivoterveyden edistäminen ja kotona asuvien muistisairaiden ja heidän lähi-ihmistensä muistikuntoutuksen mallintaminen ja edelleen kehittäminen. Hankkeen tavoitteena on myös vaikuttaa asenteisiin siten, että aivoterveys nähdään elämänmittaisena asiana ja muistikuntoutus ymmärretään osana muistisairaan ihmisen arkea. Hankkeen toiminta-alueena on Lapin maakunta.

Teemme mielellämme yhteistyötä aivoterveyden ja muistikuntoutuksen edistämiseksi. Otathan yhteyttä.

Lisätietoja saa Lapin Muistiyhdistyksen toimistolta sekä Mirjalta.

Tutustu Muistikunto -kortteihimme tästä

Muistikunto -kortit ovat ensisijaisesti tarkoitettu kotihoidon henkilöstön käyttöön. Niitä voivat kuitenkin hyödyntää myös muistisairaan ihmisen lähipiiri sekä kaikki omasta aivoterveydestään kiinnostuneet.

Kaikkiin koulutuksiin ilmoittaudutaan Lapin Muistiyhdistyksen toimistolle p. 040 508 0482; toimisto(at)lapinmuistiyhdistys.fi tai sähköisellä ilmoittautumislomakkeella osoitteessa bit.ly/muistikunto

AIVOTERVEYSTILAISUUKSIA

* Mielen hyvinvointi -iltoja erityislasten vanhemmille yhteistyössä Erityislasten Omaiset ry:n kanssa seuraavasti:

* Ivalo 19.2.

* Tornio 26.2.

* Kittilä 12.3.

* Pello 17.4. (toteutetaan etäyhteydellä)

* Aivoterveys-työpaja SPR:n vapaaehtoistyöntekijöille Rovaniemellä 2.3.2019 klo 9-15.30

* Mielen hyvinvointi -webinaari ma 11.3.

* Aivoterveyslähettiläskoulutus ke 22.5. klo 9-15, Rovaniemi + etäyhteys

MUISTIPERHEILLE

Omahoitovalmennus -ryhmä on tarkoitettu pariskunnille, joista toinen on saanut vastikään muistisairausdiagnoosin. Toteutetaan Rovaniemellä 21.3.-9.5. yhteistyössä Vanhustyön keskusliiton kanssa. Lisätietoja tästä esitteestä.

Muistiperheen Voimavaravartti koko Lappi

Varaa aika muistiperheelle tarkoitettuun Voimavaravarttiin. Paikalle voi tulla yksin tai läheisen kanssa. Voimavaravartin kesto on noin 30-60 minuuttia. Tapaamiset toteutetaan Caritas Palvelukeskuksen tiloissa Rovaniemellä tai muualla maakunnassa etäyhteyden välityksellä.

Lisätietoja hankesuunnittelija Mirja Heikkalalta, p. 045 668 3844

Hankesuunnittelija Mirja Heikkala

p. 045 668 3844; mirja(at)lapinmuistiyhdistys.fi

Ilmoittautuminen käynnissä:

Muistiperheen Voimavaravartti Rovaniemellä (ajankohta sovittavissa)

Ivalo: Mielen hyvinvointi- ilta erityislasten vanhemmille 19.2.

Rovaniemi: Aivoterveystyöpaja SPR:n vapaahetoistyöntekijöille 2.3.

Koko Lappi: Mielen hyvinvointi -webinaari ma 11.3

Rovaniemi + etäyhteys: Aivoterveyslähettiläskoulutus ke 22.5.

Kaikkiin koulutuksiin ilmoittaudutaan Lapin Muistiyhdistyksen toimistolle p. 040 508 0482; toimisto(at)lapinmuistiyhdistys.fi tai sähköisellä lomakkeella osoitteessa bit.ly/muistikunto

Materiaalia:

Muistikunto -kortit