Muistiliitto on palkinnut Kirsti Mäensivun vuoden 2021 muistivapaaehtoisteosta.

Mäensivu on videoblogeillaan tavoittanut korona-aikana runsaasti uusia aivoterveydestä kiinnostuneita ihmisiä eri puolilta Suomea.

Kirsti Mäensivu on toiminut Lapin Muistiyhdistyksessä vapaaehtoisena aivoterveyslähettiläänä vuodesta 2019. Kun koronarajoitukset estivät kasvokkain tapahtuvan toiminnan, hän ehdotti videobloggauksen kokeilemista.

Kirsti Mäensivu.

– Aluksi tein videoblogeja lähinnä ystäville, ja peilasin niissä tunnelmiani korona-aikana. Kun korona vain jatkui, enkä voinut aivoterveyslähettiläänä tavata ketään, päätin tehdä tapaamiset virtuaalisesti.

Kirsti Mäensivun videoblogit noudattavat aivoterveyslähettiläiden kymmenen tapaamiskerran ohjelmaa.

Muistiliiton palkintoperusteiden mukaan videoblogit ovat uudenlainen tapa käsitellä aivoterveyteen liittyviä asioista, ja niillä on kyetty edistämään aivoterveyttä poikkeuksellisena aikana.

– Olin aluksi hämmentynyt tunnustuksesta, mutta hämmennys on muuttunut kiitollisuudeksi. Muistiyhdistys on antanut tilaa uudelle, ja se työ on saanut tunnustusta, Kirsti Mäensivu sanoo.

Kirjakerho alkamassa

Kirsti Mäensivu on käynnistämässä lokakuussa Lapin Muistiyhdistyksen kirjakerhoa.

– Olen lukenut paljon kaunokirjallisuutta, jossa muistisairaus on keskeisenä teemana. Minua on alkanut kiinnostaa muistisairaan oma kokemusmaailma myös aivoterveyden näkökulmasta eli miten erilaiset aivotoiminnat näkyvät, kun sinulla on muistisairautta, mitä sinne jää.

Kirsti Mäensivu johdattelee kirjakerhossa viiteen eri kirjaan. Kaunokirjallisuus avaa näkökulmia muistisairaan maailmaan.

– Olen suunnitellut, että teen jokaisesta kirjasta myös videoblogin. Aihealueina aivoterveys ja muisti tuntuvat läheisiltä, ja nyt kirjakerho tuntuu hyvältä toimintatavalta.

Näistä linkeistä pääset suoraan YouTube-kanavallemme ja Kirstin videoblogeihin.