”No miehän haluan personal traineriksi”, totesin, kun olin itse onnistunut muuttamaan omat elintavat terveellisimmiksi ja pudottamaan painoakin 30 kiloa.

Tämä muutos vaati todella paljon, mutta periksi en antanut, ja kun huomasin, miten vaa´an lukemat alkoivat näyttää aina vain laskusuuntaisimmilta, se antoi lisää puhtia muutoksen tekemiseen.

Niinpä aloitin opiskelut v.2020 personal traineriksi, kun olin melkein 45-vuotias. Vihdoinkin yksi unelma olisi näin saavutettu, tosin opinnot tapahtuisivat suurimmaksi osaksi etäyhteydellä koronan vuoksi. Silti uuden oppiminen olisi mukavaa, mielenkiintoista ja antaisi uutta ajateltavaa ja puhtia aivoille ja uusia ajatuksia tulevaisuuteen. Oman työn ohessa opiskelu onnistui myös jouhevasti, kun opinnot toteutettiin viikonloppuisin.

Personal trainer opintoihin kuuluivat ensin kuntosaliohjaajan opinnot, joiden lopuksi oli näyttö- ja teoriakoe. Näyttökoe jännitti ihan kauheasti, kun en tiennyt, minkä kuntosalilla tehtävän harjoituksen tulisin ohjaamaan näyttökoeparilleni.

Luin niin paljon kokeeseen kuin mahdollista ja treenasin liikkeitä. Liikkeiden treenaaminen tuotti hankaluuksia, kun lonkkaan sattui niin paljon, kuluma lonkkanivelessä oli pahentunut vuosien saatossa. Onneksi minulle valikoitui liike, jonka pystyin ohjaamaan. Parasta oli kyllä, kun pääsin näyttökokeen läpi! Mikä tunne, aivan mahtava, ja tieto siitä, että pääsisin nyt ohjaamaan asiakkaita salille.

Opinnoissa olivat edessä vielä personal trainerin syventävät opinnot. Jouduin kuitenkin siirtämään siinä olevaa näyttökoetta, koska lonkkani oli siinä vaiheessa kipeytynyt niin pahasti, että normaalit arkitoiminnotkin tuottivat tuskaa.

Sain mahdollisuuden suorittaa näyttökokeen kesällä 2022 ja se meni läpi!

Taas jännitti ihan hurjasti. Tunne oli jälleen mahtava ja tunne siitä, että olin kuntoutunut leikkauksesta niin hyvin, että pystyin siihen. Lisäksi ihana perheeni kannusti ja tuki minua koko ajan. Se merkitsi todella paljon.

Aivoille sai taas uutta apetta, jota voi käyttää asiakkaiden ohjaukseen ja muutenkin uutta ajateltavaa. Samalla mieltä virkisti kovasti nähdä samaa alaa opiskelevia ihmisiä ja vaihtaa ajatuksia heidän kanssaan.

Nyt, kun opintojen suorittamisesta on vähän aikaa, sitä ajattelee, että olipa hyvä, kun tuli alettua, vaikka vaikeuksia opintojen aloittamisessa olikin ja sitten oman terveyden kanssa oli omat haasteensa, koska odotin lonkan tekonivelleikkausta ja kivut olivat todella kovia.

Vaikeuksien kautta voittoon siis, koska minulle olisi hyötyä tästä koulutuksesta tulevaisuudessa ja olin niin pitkään haaveillut personal trainerin ammatista, jossa samalla voisin hyödyntää omaa elintapamuutostani, ja jonka avulla voisin samaistua ihmisiin, jotka haluaisivat onnistua muuttamaan elintapojaan pysyvästi.

Opintojen jälkeen tuli myös jälleen tunne siitä, että nyt olen vihdoin pääosassa omassa elämässäni ja kaikki on mahdollista, pitää vain uskoa siihen ja itseensä!

Tekniikan tohtori ja kognitiotieteen dosentti Minna Huotilainen kertoo, miten uuden oppiminen pitää aivot käynnissä.

Kuuntele alta Minna Huotilaisen podcast Osaamisen aika:

 

Uusien oppien äärellä voimaantuneena,

Katriina

 

Katriina Holck työskentelee Lapin Muistiyhdistyksen muistiohjaajana.

Jaa tämä sivu: