Itä-Suomen yliopisto etsii lappilaisia mukaan selvittämään, kuinka muistisairaan ihmisen oikeudet toteutuvat Suomessa.

Yliopisto pyytää lappilaisia muistisairaan läheisiä kanssatutkijoiksi. Tutkimuksessa halutaan tietoa erityisesti muistisairaan arjesta, hyvinvoinnista ja niihin liittyvistä haasteista.

Mikäli olet kiinnostunut tutkimuksesta, pääset suunnittelemaan tiedonkeruuta pienen kanssatutkijaryhmän kanssa.

Tavoitteena on löytää sellaisia keskusteluaiheita ja kysymyksiä, jotka nostavat esille muistisairaalle merkityksellisiä asioita.

Ensimmäinen kokoontuminen on ti 7.2. Lapin Muistiyhdistyksen tiloissa Rovaniemellä. Siihen voi osallistua maakunnasta myös etänä.

Helmikuun ensimmäisessä kokoontumisessa on tarkoitus suunnitella tiedonkeruuta.

Myöhemmin kanssatutkijat keskustelevat aiheista ja kysymyksistä toisensa kanssa, jakavat keskustelukokemuksia ja auttavat yliopistoa saamaan tietoa muistisairaiden hyvinvoinnista.

Tapaamisissa tarjotaan lounas ja kahvit. Kanssatutkijoiden matkakulut korvataan.

Ilmoittaudu mukaan 31.1. mennessä.

Lisätietoja antavat:

katri.gadd@uef.fi p. 050 5766 026