Lapin sairaanhoitopiirin alueella kaikki yli kuuden henkilön sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kiellettyjä 11.4. saakka.

Lapin aluehallintoviraston osallistujakiellolla pyritään ehkäisemään koronatartuntojen leviäminen Lapissa.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 6 ihmistä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisten antamia ohjeistuksia.

Tapahtumaan/ tilaisuuteen ei saa tulla sairaana. Järjestäjät vastaavat siitä, että tapahtumissa pidetään 2 metrin turvavälit, huolehditaan käsihygieniasta, kasvomaskin käyttösuositus, vältetään jonojen ja ruuhkien syntymistä.

Lapin aluehallintoviraston päätös perustuu kokonaisarvioon tämänhetkisestä alueellisesta tautitilanteesta.

Valtakunnallinen epidemiatilanne on huonontunut helmikuun 2021 jälkeen.

Lapin sairaanhoitopiirin alueella ilmaantuvuusluvut ovat viime viikkoina hieman laskeneet, mutta muualta Suomesta Lappiin suuntautuvan matkailun ja virusmuunnosten leviämisen vuoksi on edelleen olemassa merkittävä riski tartuntatilanteen huonontumiselle.

Kokoontumisten rajoittaminen on välttämätön osa epidemian torjuntaa. Toimenpiteet ovat valtioneuvoston 25.2.2021 antaman periaatepäätöksen mukaisia.

Jaa tämä sivu: