Muistiviikolla pyrimme vähentämään muistisairauksiin ja muistisairaisiin ihmisiin liittyviä ennakkoluuloja ja kielteisiä asenteita. Muistiviikon ajankohta määrittyy Maailman Alzheimer-päivän (21.9.) mukaisesti.

Muistiviikkoa vietetään tänä vuonna viikolla 38 (18.-25.9.) teemalla Hyvää elämää muistiystävällisessä yhteiskunnassa. Muistiystävällinen yhteiskunta rakentuu muistiystävällisistä teoista.

Haastamme kaikkia tekemään viikon aikana pieniä ja suuria muistiystävällisiä tekoja. Muistiystävällinen teko voi olla esimerkiksi vierailu muistisairauteen sairastuneen luona tai osallistuminen Lapin Muistiyhdistyksen toimintaan vapaaehtoisena.

Sunnuntaina 18.9.

Muistimessu:

Ivalon kirkko, klo 11.

Kittilän kirkko, klo 11.

Posion seurakuntakeskus, klo 10.

Messuissa on huomioitu erityisesti muistisairautta sairastavat sekä heidän läheisensä, messun kaava on tavanomaista lyhyempi ja virret ovat tuttuja.

Maanantaina 19.9.

Rovaniemi: Pohjolan Osuuspankin pankkilakimies Minna Ollila kertoo edunvalvontavaltuutuksesta, Muistitupa (Ainonkatu 2) klo 12-14.

Kolari: Aivoreenit, seurakuntatalo, klo 16–18.

Tiistaina 20.9.

Muistiliitto ja eduskunnan muistikerho järjestävät etäluennon klo 14.30–16. Kansanedustajat keskustelevat ajankohtaisista muistisairaiden ja heidän läheistensä elämään liittyvistä teemoista.

Pääset mukaan tästä linkistä.

Ranua: Muistikahvila, Toivolan koulu, klo 12–14.

Sodankylä: Muistikahvila, Järjestökeskus Kitinen, klo 13–15.

Kemi: Kunnon Mummola klo 10–13.

Keskiviikkona 21.9.

Entäs sitten-etäluentosarjassa aiheena Muuttuuko muistisairaan persoona muistisairauden edetessä, klo 16-17.30. Luennoitsijana Ulla Eloniemi-Sulkava, gerontologian dosentti, Amia Muistikeskus/Itä-Suomen yliopisto. Luentosarjan tuottavat Lapin Muistiyhdistys ja Napapiirin Omaishoitajat. Linkki julkaistaan päivää ennen luentoa molempien yhdistysten nettisivuilla. Luento on seurattavissa myös useissa Lapin kirjastoissa.

Pelkosenniemi: Muistikahvila, valtuustosali, klo 10.30–12.30

Savukoski: Muistikahvila, Kylätalo, klo 15-17.

Rovaniemi: Syystanssit, Valdemari, klo 17 – 20.

Muonio: Muistikahvila, Kyläpirtti, klo  14.00 ja  Aivoreenit klo 17.

Ivalo: muistiasiaa yhdessä alaosaston kanssa, K-Supermarket, klo 10 -14.

Kittilä: Asiaa ja keskustelua muistista, aivojen huoltamisesta ja Kittilän muistipalveluista, Yläri (koulukeskus), klo 18-20.

Keminmaa: Muistitanssit, Motel-Ravintola Käpylä, klo 15–18.

Torstaina 22.9.

Ylitornio: vapaaehtoisten tapahtuma, Miitti, klo 11-14.

Pello: Tietoilta, valtuustosali, klo 16-18.

Posio: Kunnon Mummola, Lähe siekin liikkeelle

Enontekiö: Aivoreenit, Luovatupa, klo 15.

Rovaniemi: Lapin Kuntoutus, lauluhetki, klo 10 -11.

Laula kanssain, Muistitupa, klo 12-13.

Muistikahvila, Muistitupa, klo 13-14.30.

Vuotso: Aivoreenit, Mokta-tupa, klo 12–14.

Perjantaina 23.9.

Rovaniemi: Korundi, aivoterveysluento ja hoivakotikilpailun julistus, klo 13-15.

Kemi: Uuden toimitilan avajaiset, Valtakatu 18,  klo 13-17.

Sunnuntaina 25.9.

Muistimessu:

Pello kirkko klo 10.

Kemijärven kirkko klo 10.

Muonion kirkko klo 11.

Rovaniemi, Korkalovaaran kappeli klo 13.