Lapin Muistiyhdistys ja Napapiirin Omaishoitajat etsivät kilpailulla Lapin parasta hoivakotia. Yhdistysten tavoitteena on nostaa keskusteluun, minkälainen koti on hyvä asukkaiden, läheisten tai henkilökunnan mielestä.

Yhdistykset toivovat, että nykyiset ja tulevat palvelu- ja hoivakotien asukkaat voivat hyvin, saavat elää arjessaan oman näköistä elämää, osallistua ja tuntea itsensä yhä tärkeiksi sekä säilyttää itsemääräämisoikeutensa.

Kilpailussa haastetaan lappilaiset miettimään, minkälaisessa kodissa haluaisimme asua, kun ikäännymme. Yhdistykset kysyvätkin, minkälaista on hyvä hoiva, kuntoutus ja asuminen tai mitkä tekijät luovat hyvän hoivakodin. Hyvää hoivakotia voi arvioida monista eri näkökulmista:

• miten henkilökunta kohtaa asukkaan tai läheiset, onko vuorovaikutus toimivaa?
  • onko hoivakodin arki aktiivisista ja mielekästä?
  • toteutuuko asukkaiden itsemääräämisoikeus?
  • otetaanko läheiset ja tukiverkostot mukaan hoivakodin arkeen?

Hyvän hoivakodin työyhteisössä myös henkilöstö voi hyvin, ja se heijastuu asukkaiden arkeen.

Lapin Muistiyhdistys ja Napapiirin Omaishoitajat haluavat antaa hyvän kiertää. Osallistu kilpailuun ja kerro, minkälaisia kokemuksia sinulla on lappilaisesta hyvästä hoivakodista asukkaana, omaisena, läheisenä, hoivakodin työntekijänä tai muuna sosiaali- ja terveysalan ammattilaisena.

Kilpailuun voi osallistua sähköisellä lomakkeella tai vaihtoehtoisesti kirjoittamalla kirjeen, jossa on perustelut hoivakodin palkitsemiselle. Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti eikä ilmoittajan nimeä julkaista ilman suostumusta.

Sähköinen lomake on tässä.

Kilpailu päättyy sunnuntaina 4.9. Yhdistykset palkitsevat hyvän hoivakodin Muistiviikolla 23.9.2022.