Lapin Muistiyhdistys on muistisairaiden ja heidän lähi-ihmistensä yhdistys. Meidän tehtävämme yhdistyksenä on kohentaa muistisairaiden elämänlaatua ja arjen sujuvuutta.

Meidän tehtävämme on edistää niitä toimia, joilla Lapista tulisi aiempaa muistiystävällisempi maakunta, jossa muistisairailla ja heidän läheisillään olisi hyvä elää.

Edistämme aivoterveyttä ja muistiystävällisyyttä tarjoamalla tukea ja tietoa, osallisuutta ja mielekästä vapaaehtoistoimintaa.

Koulutamme vapaaehtoisia tukihenkilöiksi ja Muisti-Kavereiksi muistiperheiden tueksi.

Tarjoamme vertaistukea omaisille ja läheisille muun muassa tukituokioina.

Järjestämme esimerkiksi retkiä, seminaareja, luentoja ja virkistyslomia.

Lapin Muistiyhdistys toteuttaa Muistiluotsi asiantuntija- ja tukikeskustoimintaa Lapissa Muistiliiton alaisuudessa. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) rahoittaa toiminnan Veikkausvoittovaroilla.

Meillä on uusi strategia vuosille 2021-2024. Voit lukea sen tästä.

Olemme myös Facebookissa – käy tutustumassa ja tykkäämässä!

Alaosastot

Ivalo

Kokoonnumme Muistikahvilaan Ivalossa kerran kuukaudessa.

Toiminta on tarkoitettu muistisairaille, muistisairaiden lähi-ihmisille ja muistiasioista kiinnostuneille.

Kahvimaksua perimme yhden euron.

Muistikahvilan aukioloajoista ja paikasta ilmoitetaan paikallislehti Inarilaisen seurapalstalla.

Alaosaston kokouksia on 3-4 kertaa vuodessa, ja niistä ilmoitetaan Inarilaisessa.

Sodankylä

Käynnistämme toimintaa syksyllä 2020.