Lapin Muistiyhdistys on muistisairaiden ja heidän lähi-ihmistensä yhdistys. Meidän tehtävämme yhdistyksenä on kohentaa muistisairaiden elämänlaatua ja arjen sujuvuutta.

Meidän tehtävämme on edistää niitä toimia, joilla Lapista tulisi aiempaa muistiystävällisempi maakunta, jossa muistisairailla ja heidän läheisillään olisi hyvä elää.

Edistämme aivoterveyttä ja muistiystävällisyyttä tarjoamalla tukea ja tietoa, osallisuutta ja mielekästä vapaaehtoistoimintaa.

Koulutamme vapaaehtoisia tukihenkilöiksi ja Muisti-Kavereiksi muistiperheiden tueksi.

Tarjoamme vertaistukea omaisille ja läheisille muun muassa tukituokioina.

Järjestämme esimerkiksi retkiä, seminaareja, luentoja ja virkistyslomia.

Lapin Muistiyhdistys toteuttaa Muistiluotsi asiantuntija- ja tukikeskustoimintaa Lapissa Muistiliiton alaisuudessa. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) rahoittaa toiminnan Veikkausvoittovaroilla.

Meillä on uusi strategia vuosille 2021-2024. Voit lukea sen tästä.

Olemme myös Facebookissa – käy tutustumassa ja tykkäämässä!

Alaosastot

Ivalo

Muistimessu Ivalon kirkossa on Muistiviikon alkajaisiksi su 19.9. klo 11.

Ivalon alaosasto toteuttaa Jäniskosken retken muistiviikolla ti 21.9. Maksuttomalle retkelle ilmoittautumiset yhdistyksen toimistolle.

toimisto@lapinmuistiyhdistys.fi

tai p. 040/508 0482

Lisätietoja Jäniskosken retkestä saat tästä.

Kokoonnumme Muistikahvilaan Osallisuuskeskus Ainolaan kerran kuukaudessa.

Muistikahvila on kaikille avoin kohtauspaikka, jossa keskustellaan muistiin liittyvistä asioista, annetaan neuvoja, aktivoidaan aivoja ja juodaan kuppi kahvia hyvässä seurassa.

Toiminta on tarkoitettu muistisairaille, muistisairaiden lähi-ihmisille ja muistiasioista kiinnostuneille.

Muistikahvilan aukioloajoista ja paikasta ilmoitetaan paikallislehti Inarilaisen seurapalstalla.

• to 23.9 klo 13 – 15
  • to 21.10 klo 13 – 15
  • to 25.11 klo 13 – 15

Ainolassa on myös mahdollista seurata Hoksautuksia -aivoterveysseminaariamme etänä pe 24.9. klo 10-14.

Alaosaston kokouksia on pari kertaa vuodessa tarpeen mukaan, ja niistä ilmoitetaan Inarilaisessa.