Leif Wilenius johtaa Lapin Muistiyhdistystä. Hän on aiemmin toiminut yhdistyksen varapuheenjohtajana ja monipuolisena vapaaehtoisena muistityössä.

Muun muassa Kirkkolammen muistikätköily on Leifin ideoimaa toimintaa.

Yhdistyksen syyskokouksen valinta oli yksimielinen.

Yhdistyksen erovuoroiset jäsenet eli Olavi Holmala, Timo Lindholm ja Susanna Parkkisenniemi valittiin jatkamaan hallituksessa. Uutena hallituksen jäsenenä aloittaa vuodenvaihteessa Sirkka Lankila.

Hallituksessa toimivat myös Kimmo Määttä, Johanna Ojala-Niemelä, Tuulikki Pasma ja Anneli Sundström.

Erovuoroinen yleisvarajäsen Maila Hakkarainen valittiin syyskokouksessa uudelleen.

Toisena yleisvarajäsenenä jatkaa Anna-Liisa Holmala.

Aiemmin yhdistystä luotsannut Kaisa Kekkonen on siirtynyt yhdistyksen toiminnasta vastaavaksi. Hän vastaa muun muassa yhdistyksen hallinnosta ja sijaistaa vapaalla olevaa kehitysjohtajaa.

Uuteen toimintamalliin

Lapin Muistiyhdistys siirtyy vuodenvaihteessa uuteen toimintamalliin, jossa seutukunnat saavat oman vastuutyöntekijänsä. Samalla työntekijöiden nimikkeet yhtenäistyvät muistiasiantuntijoiksi.

• Muistiasiantuntija Mirva Hartikainen vastaa Rovaniemen ja Ranuan alueesta.
  • Muistiasiantuntija Sirkku Rauma Länsi-Pohjan alueesta.
  • Muistiasiantuntija Maarit Simoska Itä-Lapin alueesta.
  • Muistiasiantuntija Virpi Vielma Tunturi-Lapista ja Ylä-Lapista.

Lisäksi jokaisella työntekijällä on myös muita vastuutehtäviä.

Uudistuksella yhdistys pyrkii vastamaan aiempaa paremmin Lapin muistiperheiden ja heidän lähi-ihmistensä tarpeisiin. Muistisairaudet koskettavat kaikkia, ja siksi yhdistys:

• tukee muistiperheitä ja edistää aivoterveyttä (muistisairauksien ehkäisy)
  • kouluttaa vapaaehtoisia ja tukee myös heitä arvokkaasta muistityössä
  • valvoo muistisairaiden etua eri päätöksenteon tasoilla ja on luotettava kumppani osana muistisairaan ja hänen lähi-ihmisensä palvelupolkua

Annika Väihkönen toimii Lapin Muisti kuntoon -hankkeen asiantuntija.

Toimistossa palvelevat toimistotyöntekijä Katja Kunnari ja järjestöavustaja Noora Alapoikela.