Korvatunturin Kotikontu on valittu yleisöäänestyksessä Lapin parhaaksi hoivakodiksi. Lapin ensimmäinen ikäihmisten ammatillinen perhekoti on Maria ja Jarmo Pekkalan koti, jossa ikäihminen asuu osana perhettä. 

Lapin Muistiyhdistys ja Napapiirin Omaishoitajat etsivät kesän aikana kilpailulla Lapin parasta hoivakotia. Voittaja julkistettiin Muistiviikolla. 

– Tarkoituksena on ollut samalla nostaa hoivakotien imagoa ja antaa hyvän kiertää. Kotikontu sai eniten ehdotuksia ja toivoisin, että vastaavia perhekoteja tulisi lisää Lappiin, Napapiirin Omaishoitajien puheenjohtaja Hely Kilpamäki sanoo.

Leif Wilenius Lapin Muistiyhdistyksestä ja Hely Kilpamäki Napapiirin Omaishoitajista palkitsivat Maria ja Jarmo Pekkalan.

 

Äänestäjät perustelivat Kotikonnun valintaa monin eri tavoin. Savukosken Martilla vanhassa kyläkoulussa sijaitseva koti on jo ympäristöltään viihtyisä, ja yrittäjäpariskunta on onnistunut luomaan äänestäjien mielestä kodin kaikille asukkaille. 

– Me emme tee virikkeitä, vaan elämme tavallista perhearkea, jolloin jokainen tekee niitä kodin askareita, joihin haluaa osallistua. Emme ole töissä, vaan olemme aina paikalla niin kuin kotona ollaan, Jarmo Pekkala painottaa. 

Maria ja Jarmo Pekkalalla on yli kolmen vuosikymmenen työkokemus ikäihmisten palveluista. Siksi he halusivat luoda jotain erilaista, jossa asioita tehdään ikäihmisen kanssa yhdessä. 

Äänestäjien mielestä he ovat tässä työssä onnistuneet. 

Kotikonnun valintaa on perusteltu muun muassa näin: 

”Kuunnellaan ja reagoidaan huoliin ja tarpeisiin. Hyvä ruoka. Läheisen kunto ja mieli kohentunut huomattavasti hoivakotiin muuton jälkeen.” 

”Täällä on kuin kotona olisi. Turvallista olla. Vapaa liikkuminen, saa mennä ja tulla eikä ole ovet lukossa. Otetaan matkaan, käytetään kaupassa ja käydään elokuvissa ja tapahtumissa. Tämä on paras paikka ja mulla on oma kasvimaa, mansikkamaa ja raparperipenkki, josta huolehdin.” 

Kotikonnussa on tällä hetkellä neljä pitkäaikaista perhehoitopaikkaa sekä mahdollisuus lyhyempiin hoivajaksoihin.  

Jaa tämä sivu: