Aivoterveys on tärkein pääomamme. Aivoterveys tarkoittaa aivojen hyvinvointia, ja siitä huolehtiminen on elinikäinen asia.

Elintapoja muokkaamalla voimme ehkäistä merkittävästi myös muistisairauksia.

Siksi meillä Lapin Muistiyhdistyksessä on meneillään Lapin Muisti kuntoon -hanke, jossa yhdessä maakunnan toimijoiden kanssa luomme toimintamallia, jolla voisimme tavoittaa riskiryhmiin kuuluvia lappilaisia.

Vuoteen 2030 keskivaikeaa tai vaikeaa muistisairauden vaihetta sairastavien muistisairaiden, yli 65- vuotiaiden määrän arvioidaan kasvavan Lapissa yli 2 000 henkilöllä. Myös työikäisenä sairastuvien määrä kasvaa.

Asiantuntija Annika Väihkönen kouluttaa eri puolilla maakuntaa tunnistamaan riskitekijöitä ja toteuttaa elintapaohjausta. Lisäksi hän toteuttaa Muistikummi-tuokioita, luennoi aivoterveydestä ja järjestää työpaikoille Aivovartteja.

Annika kouluttaa myös vapaaehtoisia Aivoterveyslähettiläiksi, jotka voivat jakaa aivoterveystietoutta eteenpäin.

Heistä yksi on Kirsti Mäensivu, jonka videoblogeja voimme seurata muun muassa Lapin Muistiyhdistyksen YouTube-kanavalta:

.