Lapin Muistiyhdistys tarjoaa lauantaina 7.11. klo 13-14.15  unitohtori Henri Tuomilehdon maksuttoman etäluennon: nukkumalla menestykseen!

Henri Tuomilehto on hyvän unen lähettiläs, joka on viidentoista vuoden ajan tutkinut unta, unen vaikutuksia terveyteen ja erityisesti sitä, kuinka meistä jokainen voi parantaa nukkumistaan.

Luento välitetään muun muassa useiden Lapin kirjastojen kautta maakuntaan korona-ohjeistuksin.

Lapin Muistiyhdistyksellä on meneillään Lapin Muisti Kuntoon –hanke, jossa tavoitteena on innostaa lappilaisia huolehtimaan aivoterveydestään koko elämän ajan.

Henri Tuomilehdon luento saa kuulijan ymmärtämään, kuinka merkittäviä tekijöitä uni ja palautuminen ovat niin yksilölle kuin kansantaloudellekin. Riittävä uni on osa terveellisiä elintapoja, jotka edistävät aivoterveyttä ja muistia.

Tuomilehto on johtanut muun muassa tutkimusta, jossa osoitettiin ensimmäisenä maailmassa terveellisten elämäntapojen hyödyllinen vaikutus uniapnean hoidossa. Tutkimus on muuttanut kansainvälisiä hoitosuosituksia uniapnean hoidossa.

Tuomilehdolla on vuosien kokemus uniongelmaisten potilaiden hoitamisesta ja tutkimustyöstä liittyen uneen, tyypin 2 diabetekseen, sydän- ja verisuonisairastavuuteen sekä siihen, kuinka terveelliset elämäntavat vaikuttavat näihin sairauksiin.

Luento on osa Lapin Muisti Kuntoon –hankkeen Aivoterveyslähettiläskoulusta, mutta sitä voivat tulla kuuntelemaan myös muut asiasta kiinnostuneet.

Lisätietoja luennosta

asiantuntija Annika Väihkönen, Lapin Muisti Kuntoon –hanke