Lapin koronatilanne elää päivittäin. Seuraamme tiiviisti maakunnan koronatietoja ja noudatamme viranomaisten ohjeistuksia kaikessa toiminnassamme.

Lapin sairaanhoitopiirit ovat perjantaina (2.10.) antaneet uudet ohjeet Lapin matkailu- ja ravintola-alalle.

Päivitämme tarvittaessa myös Muistiyhdistyksen ryhmätoimintaohjeitamme.

Sairaanhoitopiirien ohjeet matkailu- ja ravintola-alalle ovat seuraavat:

• Maskien käyttö tulee ulottaa myös iltaravintolatoimintaan ja illanviettoihin sisätiloissa. Asiakaspalvelussa ja asiakaskontaktissa toimivien työntekijöiden tulee käyttää kasvosuojainta, mikäli käytössä ei ole suojapleksejä.

• Työnantaja voi edellyttää henkilökunnaltaan koronavilkun käyttöä. Tämä on merkittävä työterveyttä edistävä teko.

• Yrittäjiä pyydetään huomioimaan erityisesti ravintolatilojen osalta riittävä ilmanvaihto ja –suodatus sekä asiakkaiden mahdollisuus pysytellä tietyllä alueella tai omassa ryhmässä ravintolassa ollessaan. Myös ravintoloiden äänentason alentaminen helpottaa keskustelua turvavälit säilyttäen.

• Ravintolayrittäjiä ja iltatapahtumien järjestäjiä pyydetään keräämään yhteystiedot asiakkailta mahdollista tartunnanjäljitystä varten.

Lapissa saa järjestää yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia, mikäli osallistujien turvallisuus voidaan varmistaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeiden mukaisesti

Lue tästä Lapin päivitetyt tiedot koronasta.