Lapin Muistiyhdistys aloittaa tarinatiistait kerran kuukaudessa Caritas-palvelukeskuksen Aurora-salissa.

Muistiyhdistys haluaa innostaa lappilaisia muistelemaan lähihistorian tapahtumia, sillä se aktivoi mukavalla tavalla aivoja.

Korona-aika on rajoittanut kokoontumisia, ja se on heijastunut monilla tavoilla ihmisten hyvinvointiin, sillä muistia virkistävää tekemistä on ollut vähän tarjolla.

Järjestelyissä otetaan huomioon turvavälit ja muut viranomaisten koronaohjeet.

Lokakuussa tarinatiistaissa keskitytään Lapin legendaarisimman jätkän, Nätti-Jussin elämään. Kirjailija Olli Tiuraniemi kertoo, miten Nätti-Jussista tuli tarinoiden suurmies kuolemansa jälkeen.

Marraskuussa olemme evakkomatkalla ja joulukuussa muistelemme Hilda Lukkariseen ja Rovaniemen käsityökouluun liittyviä sattumuksia.

Ensimmäisenä tiistaina 1.9. uittopäällikön poika Lauri Snellman vei meidät uiton historiaan Erkki-isänsä jalanjäljissä.

Jos sinulla on mielessä jokin mielenkiintoinen aihe kevätkaudelle tarinatiistaille, ota yhteyttä muistiasiantuntija Maarit Simoskaan p. 044 977 2991.

Tarinatiistai ti 6.10./ 3.11./1.12.

klo 12-15 Lapinkatu 1:ssä (Caritas, Aurora-sali). Tilaisuuteen on vapaa pääsy.